Myser i soffan

Just nu sitter jag i soffan och myser under filten. Igår började kvällen med tjejförfest hemma hos mig där jag bjöd på en massa av dessa


Mums...

Sedan blev det en till förfest där vi fick prata engelska med italienare. Just då kändes det som inga problem men nu när jag tänker tillbaka på det kanske det inte var den bästa iden :) Idag ska jag försöka övertala pojkvännen att vi ska se två filmer jag letat upp som verkar bra.
Dessa 2 (recension kommer senare)



En skönhetssalong i Beirut är en välkommen tillflyktsort från vardagen och krigets hotande skugga för fyra väninnor. Den färgsprakande sockersöta Caramel är en romantisk komedi som blev Libanons officiella bidrag till Oscarsgalan. När den visades i Stockholm tog regissören och skådespelerskan Nadine Labaki emot kritikernas pris för Bästa Film
Ska påminna om  Almodovar vilken är en av mina favorit regissörer.


Fyra vänner tar itu med sina kärleksliv och lär känna sig själva samtidigt som de jobbar på ett trendigt smörgåscafé i Santa Cruz, Kalifornien. Vardagen i den här hippa lilla smörgåsshoppen är fylld av sex, kärlek och skratt. Kompisgänget som jobbar här finner styrka och stöd hos varandra när kärlekslivet stormar och caféet blir deras egen lilla oas. Skylten i fönstret säger allt: "Hjälp sökes. Normala människor undanbedes."  Ten Inch Hero bjuds vi på humor och känslor i klass med Diner, the Breakfast Club och Mystic Pizza. 

Men nu ska vi nog ta en promenad på vackra snöbeklädda södermalm :) Och Sedan blir det indiskt hos mina föräldrar och gos med min katt som jag inte längre tyvärr kan ha hos mig. Så jag får passa på extra mycket när jag är där. Han är världens mysigaste och står alltid vid dörren och väntar när man kommer hem.


 Hoppas ni alla får en härlig söndag!

Inspiration missionshus

Detta vackra ombyggda missionshus ger mig en massa ideer. Älskar färgskalan och de vackra detaljerna de bevarat. Hoppas du blir lika inspirerad som jag!


Älskar taklampan från 50-talet. Har en likadan i köket som fanns när vi flyttade in. Tyvärr har vi inte lika högt i tak :)




















Bilder: http://www.skonahem.com

Resa som lämnade avtryck hos mig!

Blev inspirerad av  Mias inlägg om sina favoritstäder och tänkte dela med mig om en av mina favoriter.
En av de vackraste städer jag har besökt är Chicago. Ganska otippat kanske men jag ska försöka förklara varför jag blev så förälskad i denna stad.
Jag besökte Chicago för ca 2 år sedan eftersom min pojkvän studerade i USA och Chicago ar en bra knytpunkt att träffas på. Det går mycket flyg dit som är billiga och för honom var det bara några timmars bilresa. Att inte ha träffat min pojkvän på nästan ett halvår gjorde såklart att hela Chicago fick ett förälskadepånytt sken men jag tror absolut att jag skulle ha älskat Chicago lika mycket ändå :)

Mina tips och det som gjorde Chicago till en av mina personliga favoritstäder!


De flesta skyskrapor i Chicago byggdes på 20 och 30 talet


Det finns stränder bara meter från stadskärnan!


Navy Pier - fin kaj med klassiska karuseller.


Vackra ChicagoPark

Missa även inte att lyssna på jazz på en av de klassiska klubbarna. Eller äta en Chicago-deep-dish-pizza...




Bilder: http://www.erita.net/, http://www.usatt.org/, traveldk.com

En orginell bokhylla?

Är just nu i funderarstadiet angående våra bokhyllor i halltaket och sitter och undersöker olika ider. Vad tycker ni om dessa?






Klart böckerna ska stå i färgindelning, vem kommer ihåg titeln när man kan komma ihåg färgen på boken? :)



En egen bokhyllerobot, det vill jag  ha i vardagsrummet!



I denna bokhylla kommer endast mina svårförklarade och förvirrande böcker att stå.

Bilder: freshome.com, bedzine.com

Leafchairs love

Är inte dessa stolar vackra? Jag tycker de är underbara. Stolar formade som löv är enkelt men helt genialt.

Leaf Lounge Chair by Arper



 








Fåtöljen Superstructure designad av Svensken Björn Dahlström.
En modern klassiker som bland annat finns med i de permanenta utställningarna på Nationalmuseumet i Stockholm.

Vilken tycker ni är snyggast?
,
Bilder: http://www.pid.se/, http://www.cbidesign.se/, http://www.leighharmer.co.uk

Tea and chocolate are my secret desires...

Tänkte dipsa er om det godaste te jag någonsin druckit. Har länge velat prova kusmi tea men tycker att det har varit så fruktansvärt dyrt! Nästan 200kr för en liten burk med te. Så idag när vi varit på moderna tog vi en pause i deras cafe och där kunde man köpa kusmite per kopp. Så jag blev så klart överlycklig och vi provade Kusmitea  Jasmin och kashmir tchai









Sedan köpte jag även Årechokladfabriks nya strut som heter God Jul! Den innehåller smaker som saffran, kardemumma, apelsin, glögg och pepparkaka. Har smakat de flesta men inte saffran, och jag tycker nog att den kombinationen låter lite skum men vi får se...
Annars är pepparkaka underbar! Som att äta degen fast som en pralin med massa choklad runt.





Nu längtar jag till åre också... Ska försöka åka dit 2 veckor i vinter. Vad är bättre än nysnö, sol och afterski egentligen?

Bilder: http://www.bluebox.se


Söndagsmys på moderna.


Idag har jag och pojkvännen tagit en mysdag och bara umgåtts med varandra. Vi var på moderna museet och såg deras nya Max Ernst utställning.




















Om du gillar modern konst och bor i Stockholm borde du verkligen gå och se denna utställning. Max Ernst var en av 1900-talets mest inflytelserika konstnärer, och ledande i den surrealistiska rörelsen.


Bilder: www.modernamuseet.se

Skattletarjakt efter porslin

En hobby för mig varje sommar är att leta efter porslin till min samling på loppisar. Jag vet att det porslinet jag letar efter tyvärr har blivit väldigt populärt och därför är svårt att hitta billigt men jag letar ändå. Och när man väl hittar ett fynd till ett vrakpris kan man vara lycklig i flera dagar. Och jag måste erkänna att jag gillar jakten ganska mycket också. Som skattjakt när man var liten...

Dessa är i alla fall mina samlingsobjekt just nu:



Blå eld. Vackert, enkelt och tidlöst. Passar till allt!



Berså. Äggkopparna är favoriter.


Adam gustavsberg, gillar de djupa tallrikarna perfekt för fil i på morgonen.


Adam finns att köpa i nytillverkning men jag gillar porslin mer när det är gammalt. Några repor eller andra defekter stör inte mig, tycker det ger föremålet mer charm bara.

Men en serie jag gärna vill satsa på nästa sommar är denna. Tycker den gör en glad och älskar färgerna!


Tahiti gustavsberg


Bilder: http://www.auktionshuset.nu


Om mig.



Jag bor just nu på södermalm i stockholm och har gjort det från och till senaste åren. Tycker om hela stockholm men södermalm har en egen plats i mitt hjärta.
Detta gör södermalm till mitt hem:

-Södermalm har många vackra parker och grönområden, känns aldrig som att jag kvävs av all betong

-Många mysiga cafer och små resturanger gör södermalm till en perfekt dejtingstadsdel

-Vackra hus och glada människor(oftast i alla fall)

-Jag kan cykla nästan överallt vilket gör mig glad!

-Varje dag upptäcker jag ett nytt vackert hus, en ny gata jag aldrig gått på förut, och ett nytt cafe med urgott gröntte(igår)

-Min familj bor även här vilket gör det ännu bättre. Att ha 10 min gångväg till sina föräldrar och sin bror utan att det känns som att man bor för nära är perfekt!

Mer om mig, jag älskar inredning och design och har valt att bloggen mest ska handla om detta och inte så mycket om mitt liv mm. Men vi får se kanske blir lite om det också. Jag brukar ha svårt att inte skriva om sådant som jag tänker på för stunden...







Drews flowerfilms inspiration

Drew Barrymores fina arbetsplats. Drew har ett eget filmbolag som heter flowerfilms, hon är verkligen en vacker och driven kvinna att inspireras av!




Mysigt att ha en soffa att krypa upp i och dricka te på jobbet. Drew är så vacker i enkla jeans,blå sidenblus och guldsmycken.



Hel vägg med foton,  och kolla in den vackra ananaslampan. När jag såg den ville jag maila och fråga var inredaren köpt den, men insåg att lampan antagligen inte var i min prisklass tyvärr.



Måste säga att rött och gult funkar väldigt bra ihop här.  Kul ide att måla ett gammalt antikt skåp i en så lysande färg som rött.















Snyggt kök har de också, gillar retrokylskåpet och att hyllorna är öppna.



slutar med flowerfilms röda dörr!

Bilder: drewbarrymore.com / dominomag.com

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0